2.8.23

Jurnal

Merhaba Jurnalım. Jurnal kelimesiyle ilk Cemil Meriç'in kitabında tanıştım. Fransızca kökenli bu kelimenin anlamı: "bir kimseyle ilgili olarak, yetkililere gizli verilen kovlama, kötüleme yazısı." Genel kabul gören anlamı ise; "haber veren" Kişisel bloğumda ise, benden kötüleme bilgiler manasında kullandım! Aslında günlük anlamına da geliyor sanıyorudum fakat öyle değilmiş. Siz bu kelime hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bugün toplantım var. Bu gün kelimesi ayrı mı yoksa bitişik mi yazılır? hala öğrenemedim. Fakat bu içerikten sonra kalıcı olarak öğreneceğime kaaniyim.

Karıncanın etrafına kalemle daire çizersen, karınca hapsoldum sanır ve bir süre sonra ölürmüş. Bir çalışanı da gün içerisinde bir odaya hapsedersen, bir süre sonra aynı akıbete uğrar.

Nisan ayı yağmurlu geçti. Gün boyu evde kalmak, asi ruhuma mugayir bir eylemsizlik durumu.

Hareketli geçen günlerde biraz yoruldum. Çocukların sınavı,  okul yenileme ücretleri, sınav yerine getirip götürme işlemleri. Kendi sınavıma hazırlanma süreci ve düğünlere başka illere gitme durumları yaşadım. Zaten yorgun doğdum, dinlenmek için yaşayan bir adama hareketli yaşamın yorucu gelmesi anormal değil. 

Genel Seçimler, memur maaş artışları, EYT ve 3600 ek gösterge tartışmalarının gölgesinde geçen yaklaşık 4 Ay.

Önümüzdeki günlerde fındık hasadı başlayacak. O da başlı başına ağır bir işçilik gerektiriyor. Yıllık iznimizin neredeyse 2/3'ünü fındık hasadı döneminde kullanıyorum.

Okuma konusundaki iştiyakımı yitireli, blog yazma konusundaki yetimi de kaybediyorum. Duygu yoğunluğumla aynı paralelde seyreden bir yazım içgüdüsüne sahibim.

Esen Kalın. [favorite]


kişisel blog,takip et
  1. Fındık bahçesine bile giremiyorum ama bu sene fındığa gidiyoruz nasıl olduysa bilemedim... Fındık dönüşü deneyimlerimizi görüşelim o zaman. Not: Jurnalın anlamını bende sizinkiyle aynı minvalde yanlış biliyormuşum.

    YanıtlaSil
  2. Emeğinize sağlık, blogunuzu çok beğendim. Takibe aldım. İçerik gurusu olarak başarılar diliyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. Yeniden yazdığınız için çok mutlu oldum, siz hep yazın ki bizler de okuyalım değil mi :)
    Ben de genelde her şey bir şey kelimelerinde hep karışıklık yaşarım ayrı mıydı bunlar diye :)
    Fındık hasatınızda kolaylıklar diliyorum...

    YanıtlaSil

♡ Yorumlarınıza en kısa sürede geri dönüş yapılır.
♡ Üyeliğiniz yoksa dahi anonim profili seçerek yorum yapabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın.