14.8.13

Fındık Zamanı

Fındık Bahçesinde Çay keyfi...

İçim bir hoş bu akşam... Huzurlu bir ruh halim var... sık yaşadığım bir ahval değil bu. Alışagelmiş zamanların dışında bir hareketlilik var çevremde. Herkes bir amaca kilitlenip üstesinden gelebilmek için seferber olmuş. Bu tatlı telaşın sebebi fındık. Evet ilçemde fındık toplama zamanı geldi çattı. Diğer yılların aksine bir hafta erken toplamaya başladılar.

Fındığın çok olması heyecanlandırıyor insanları. 7 TL. den satma hayali kuran insanların sayısı oldukça fazla.

Fındığın ekonomik boyutu dışında sosyal bir misyonu da oluşmaya başladı. Çoğunluğu İstanbul'a göç etmiş ilçemiz insanı fındık mevsimi ile birlikte, doyduğu topraklardan ayrılıp doğduğu topraklardaki hısımlarıyla hasretle kucaklaşıyorlar.


Yılın on ayını sükunet içinde yaşayan Kabataş, fındıkla birlikte dolup taşıyor. Yeniden mazideki kalabalık ve enerjik günlerine geri dönmenin tatlı heyecanı yaşanıyor ilçemde.

Kendime gelecek olursam; iş sonraları bahçelere gidiyor, bir iki ocak fındık toplayıp, fındık bahçelerinde bulunan henüz tam olgunlaşmamış elma ağaçlarındaki elmalardan tadıyor ve negatif enerjimi geride bırakarak mutlu bir şekilde eve dönüyorum.

Anlıyorum ki, zahmetli bir uğraş gibi görünse de her şeyin bir zamanı var ve yorucu da olsa zamanı gelen  işi yapıyor olmak insana huzur veriyor.

@2013


Yorum Gönder

♡ Yorumlarınıza en kısa sürede geri dönüş yapılır.
♡ Üyeliğiniz yoksa dahi anonim profili seçerek yorum yapabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın.