29.11.16

Avadanlıklar



15-22 Nisan 2012 Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, İlçemiz Kabataş Lisesi Bahçesinde, ilçemiz kültürünü, yemeklerini, kullanılan tarım aletlerini, giysileri, avadanlıkları ve yemekleri bir arada sunan açık hava sergisi düzünlendi.

Sergi açılışına İlçe Kaymakamı Bekir Demir, Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Cem Karakaş, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler katılırken vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Sıcak ve coşkulu bir atmosferde geçen programa, İlçemiz dışından katılan daire amirleri, özellikle patetes kurusunu hayatlarında ilkkez gördüklerini, ilkkez yediklerini ve çok beğendiklerini söylediler.

Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve yaklaşık 50 çeşit yöre kültürümüzü yansıtan yemeklerimizin bulunduğu stand ayrı bir ilgi gördü. Yemek standında yok yoktu. Gerçekten bu kadar çeşidin bir arada olduğu yöresel (ilçemizde yenen içilen) yemek standına ilk kez şahit olundu.

Ayrıca programa katılan davetlilere, Kabataş Lisesi Müdürlüğünce pilav ve köy yayık ayranı ikramı yapıldı.

Program ile ilgili görüşlerini dile getiren İlçe Kaymakamı Bekir Demir; Görev yaptığım ilçeler içerisinde, bu denli sıcak ve yöre kültürünü yansıtan, organize bir program görmediğini, bu tür faaliyetlerin devamını dileyerek, programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. dedi

Programdan Görüntüler


Yorum Gönder

♡ Yorumlarınıza en kısa sürede geri dönüş yapılır.
♡ Üyeliğiniz yoksa dahi anonim profili seçerek yorum yapabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın.