2.12.16

Gelin

Önceliklerimizi önemsemeyip ertelersek, önemsediğimiz bedeller ödememiz kuvvetle muhtemeldir...

Yoksulluk başka imkansızlık başkadır... gerçek yoksulluk, imkanlarını hayati meseleler için kullanmamaktır...

Mutluluk mutsuzlukla beraberdir... külfet olan yerde nimet de vardır... önemli olan zorda olsa yaptığım seçimlerdir... kolaya kaçmak bir seçim değil vazgeçiştir...


Geçmişin çaresizliği ve sıcaklığını bünyesinde barındıran sürükleyici güzel bir film...





Konusu

Hacı İlyas Efendi (Ali Şen), eşi, büyük oğlu ve geliniyle Yozgat'ın Sorgun ilçesinden İstanbul'a göç eder. 6 yıl sonra da küçük oğlu Veli, eşi Meryem ve oğlu Osman ile İstanbul'a babasının yanına göç eder. Baba Hacı İlyas, ailenin yerleştiği varoş mahallesinde küçük bir bakkaliye dükkanı işletmeye başlar. Ama ailenin yaşlı reisi ile onun büyük oğlu Hıdır (Kamran Usluer) ticarete atılınca para hırsına kapılırlar, asıl amaçları Şişli'de büyük bir bakkaliye açmaktır.

Bu arada Hacı İlyas'ın ticarete yatkın olmayan küçük oğlu Veli'nin (Kerem Yılmazer) çocuğu Osman (Kahraman Kıral) hastalanır. Osman'ın önceleri ciddiye alınmayan hastalığının ciddi olduğu, ameliyat için de çok para gerektiği ortaya çıkar. Öte yandan büyük dükkan için de paraya gereksinim vardır. Büyük gelin (Nazan Adalı) bu iş için ziynetlerini vermeye razıdır, ama küçük gelin Meryem (Hülya Koçyiğit) ziynetlerini oğlunun ameliyat parası için ayırmak istemektedir. Yaşlı reisin hasta torununu masraflı olduğu için hastaneye götürmemekte direnmesine oğlanın annesinin yakarışları bile etki etmeyince göç trajedisi kaçınılmaz hale gelir.

Osman, Kurban Bayramı'nın ilk gününde kuzenleriyle birlikte sokaktan geçen at arabasının peşinden koşarken fenalaşır ve akabinde ölür. Oğlunun ölümüyle sarsılan Meryem kocasının ailesinin yanından ayrılarak bir fabrikada çalışmaya başlar. Bunu duyan Veli'nin ailesi ondan Meryem'i öldürerek namuslarını temizlemesini ister. Meryem'in çalıştığı fabrikanın kapısına gelen Veli iş çıkışında Meryem'le karşılaşır. Ancak onu öldürmek yerine onunla ailesinden ayrı yeni bir yaşam kurar.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Gelin_(film)

  1. insanın neresi acıyorsa canı ordadır evlat başkadır paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ediyorum...

      Sil

♡ Yorumlarınıza en kısa sürede geri dönüş yapılır.
♡ Üyeliğiniz yoksa dahi anonim profili seçerek yorum yapabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın.