13.2.18

Yerli ve Milli Tarım İçin Buzağılar Ölmesin


Fakıbaba Güzel Bir Konuya Parmak Basmış

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz bu günkü toplantıda şunları söyledi:... "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın 2018 yılını “Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Buzağı Ölümlerinin Önlenmesi” yılı olarak ilan etmiştir. 2002 yılında kişi başı et tüketimi 6,1 kg iken 2017 yılında 14,7 kg’a çıkmıştır. Hayvan mevcudumuz da 2002 yılında 9,8 milyon iken bugün 14 milyona ulaşmıştır. Ancak, ülkemiz nüfusu 2050 yılına kadar 95 milyona çıkacağı öngörüldüğünden et tüketimi ihtiyacımızı daha da artıracaktır. Bu bakımdan bitkisel ve hayvansal üretimdeki mevcut kayıplarımızı en aza indirmemiz gerekmektedir.

Et ithalatından Kurtulabiliriz

Ülkemizde yılda yaklaşık 750 bin buzağı ölümü meydana gelmektedir. Bakanlığımız buzağı ölümlerini en aza indirmek ve et ithalatının önüne geçmek amacıyla 2018 yılını “Hayvan Hastalıkları İle Mücadele Ve Buzağı Ölümlerinin Önlenmesi” yılı olarak belirlemiş olup, buzağı ölümlerini %15’ten yüzde %5’lere düşürme hedeflenmektedir.  “Yerli ve Milli Tarım İçin Buzağılar Ölmesin” sloganıyla başlatmış olduğumuz eğitim kampanyasının bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz.

Buzağılar Ölmesin

Ülkemizde her yıl % 15 civarında olan buzağı kaybını  % 5 'lere kadar düşürerek, 500.000 adet buzağıyı hayatta tutabilirsek ithalata ihtiyaç duyulmayacaktır...
  1. Çok güzel bir kampanya başlatılmış . Umarım başarılı olur . Mutlu günler diliyorum .

    YanıtlaSil
  2. Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum... mutlu günler size de...

    YanıtlaSil

♡ Yorumlarınıza en kısa sürede geri dönüş yapılır.
♡ Üyeliğiniz yoksa dahi anonim profili seçerek yorum yapabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın.