2.4.18

Aradığım Sözler Bunlardı

kişisel blog

Söz söylemek irfan ister, anlamak insan (Fuzuli)

Yerinde söz söyleyebilmek çok önemli... Okyanusu kaynatmadan, sadece bilinmesi gerekenleri söyleyebilmek irfan ister... Tam yerinde söylenecek bir söz, konuyu izah etmemizi kolaylaştıracaktır... Ne kadar güzel bir deyimdir "Taşı gediğine koymak..." İnsan kendini yenilemeli... Bir lise mezununun günlük hayatında kullandığı ortalama 80 kelimeyle biteviye sürüp gitmemeli hasbihallerimiz... Söylediğin bir cümle muhatabının zihnini sarsmalı... Gerekirse hitabet eğitimi almalı imkanı ve fırsatı olanlar... Çünkü kunuşmak, yemek içmek kadar hayati bir hacet ve bunu adabıyla yapabilenlerin pişmanlığı az olur... Az ve öz olan her şeyin kıymeti harbiyesi vardır... Bolluk bereketiyle birlikte gelirse rahatlatır... 

Aradığım sözler tam da bunlardı

Sohbet esnasında bazen tam burada söyleyecek özlü bir lafımız, ortamı yumuşatacak bir fıkramız olmalı diye geçiririz içimizden... Ancak o anda bulamayız o kurtarıcıyı... Aslında zamanında karşılaşmışızdır  onunla ancak geçici hafızaya attığımız için bir müddet sonra kaybolup gitmiştir... Bilgilerin hafızamızda kalıcı olabilmesi için beğendiğimiz neşriyatları tekrar edip çevremizdekilere anlatarak prova yapmalıyız... Yoksa " Vermeyince Mabut neylesin Sultan Mahmut " deyip yeise kapılırız... Velhasıl, geçtiğimiz günlerde karşılaştığım bir iki söz ve fıkra benim daha önce arayıpta bulamadığım türden anlamlar ihtiva eder nitelikte olduğunu düşündüğüm için dikkatimi celp etti... Sağlıcakla kalın...


👪 Birbirimizi yemeyelim

"Tilkiye cesaretini ispat et demişler, gitmiş yavrusunu yemiş. Bazıları cesur olmayı sevdiklerini harcamak sanıyor. Karıştırmayın."

💙 Tavuk

 Fukara, tavuk yiyorsa ya kendisi hastadır ya da tavuk.

💣 Çimen yeşil mi?

Kurt ile eşek tartışıyorlarmış.
Kurt: Çimen yeşildir.
Eşek: Çimen sarıdır.
Neyse konuyu orman kralı aslana anlatmışlar.
Aslan Kurt’a bir ay hapis cezası, eşeğe de özgürlük kararı vermiş.
Kurt şaşkınlıkla aslana yaklaşmış ve sormuş:
Hakikaten sen çimeni sarı mı görüyorsun?
Aslan: Hayır yeşildir çimen.
Kurt: O halde neden bana 1 ay hapis cezası veriyorsun?
Aslan: Eşekle tartıştığın içindir bu ceza...

Yazıyı Dinle



kişisel blog,takip et
- Çay rengi sıcaklığında, kendi halinde kişisel blog -
  1. Yazının başında Söz söylemek insan ister, anlamak insan (Fuzuli) yazmissiniz ama Söz söylemek irfan ister, anlamak İnsan olması gerekmiyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız ömer bey... dikkatimden kaçmış... dikkatiniz için tebrik, hatırlattığınız için de teşekkür ediyorum... :)

      Sil

♡ Yorumlarınıza en kısa sürede geri dönüş yapılır.
♡ Üyeliğiniz yoksa dahi anonim profili seçerek yorum yapabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın.