16.9.15

Memmet Akif Ersoy Nerede Vefat Etmiştir?!

Mehmet Akif Ersoy

Bu akşam Kabataş Belediyesi Düğün Salonunda saat 08:00'de başlayan Mehmet Akif ERSOY ve Çanakkale Savaşanı konu alan Tiyatro Gösterisine katılma sansım oldu.

Ordulu hemşehrimiz, Ahmet Yenilmez tarafından sahnelenen tek kişilik oyunda, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un günlük rutin hayatından kesitler sunup kadim dostu Neyzen'le olan münasebetlerinden bahsetti.

Ahmet Yenilmez, Çanakkale savaşı hakkında istatistikler vererek, atalarımızın hangi şartlarda bu ülkeyi savunduklarını, şimdi ise çanakkkale şehitlerinden daha fazla pkk terör örgütü ile yapılan mücadelede şehit verdiğimizi, Kardeşi kardeşe vurduran dış mihrakların hedeflerine ulaştıklarını, bu oyunu bozmamız gerektiğini anlatan mesajlar verdi.

Milli Bayramlarda, tören ve programlarda okuduğumuz İstiklâl Marşımızın lakayıt bir şekilde okunduğu konusuna vurgu yapan usta tiyatrocu Ahmet Yenilmez, Milli Marşımıza gereken önemin verilmesinin altını çizdi.

Salonu hınca hınç dolduran seyircilere bir soru yönelten Yenilmez'in sorusu karşısında, cevabı bilmiyor olmanın ezikliğiyle, salondakiler sus pus oldular. Soru şu "Mehmet Akif Ersoy Nerede Vefat Etmiştir?" Salonu dolduran seyircilerden ses çıkmayınca, seszsizlik Yenilmez'in tok sesiyle bozuldu. Yenilmez;

    "Normaldir arkadaşlar. Çünkü 4 yıldır Mehmet Akif Ersoy ile ilgili Üniversite sınavlarında soru sorulmuyor."

dedi.  Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un Vefat Ettiği mekan ve ev ile bilgiler veren Yenilmez'in açıklamaları karşısında acziyetimize şahitlik ediyoruz...

Milli Şairimizın, İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan Mısır Apartmanda vefat ettiğini, bu apartmanın ise şimdilerde meyhane olarak kullanıldığını öğreniyoruz.

Düşünebiliyormusunuz. Milli Şairimiz, İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif Ersoy'un yaşadığı ve vefaat ettiği ev bir meyhaneye dönüştürülmüş ve biz bunu yeni öğreniyoruz. Sonrada kültürden, Türklükten, Milli değerlerimize sahip çıktığımızdan bahsediyoruz.

Milli Şairimizin Vefat ettiği evin Müzeye dönüştürülmesi için çalışmalar başlattıklarını açıklayan Ahmet Yenilmez, bu çabalarının sonuç bulduğunu ve konunun meclise taşınmasını sağladıklarını anlattı, oyun sonrası ayak üstü sohbetimiz sırasında. (Karşılaştıkları tüm güçlüklere rağmen bunu başarmış olmanın haklı gururunu yüzünden okumak mümkündü)

17 Mayıs 2010 | Kabataş

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın.