16.9.15

Sosyal örümcek ağları


Merhaba dostlar. Bu yazımda sizlere facebook, windows live ve netlog gibi sosyal ağlardan bahsetmek istiyorum. Bu sosyal ağ adı altındaki arkadaşlık siteleri örümcek ağına benzemeye başladı. Örümcek ağına yakalanan kurbanın azda olsa kurtulma ihtimali varken maalesef sosyal ağlardan kurtulma şansı yok denecek kadar az. Çırpındıkça daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Facebook sayfasına giren kurban sayfanın sonuna ve başına yüzlerce kez sörf yaptıktan sonra sıkılıyor ve msnye takılmaya başlıyor. Kişi listesinde bulunan yeşil adamları nüzerine tıklayıp profilini inceledikten sonra her zaman görmüş olmanın bıtkınlığıyla selamsız başka bir sosyal ağ olan netlog'a yöneliyorlar. Bunların sıralaması değişebiliyor.

Alabildiğine müzik, alabildiğine vahşet görüntüleri ve komik adamların stendap videoları paylaşım rekokları kırıyor.

Çocuklar dışarıya çıkıp çelik çomak oynamak yerine, arkadaşlarıyla msnde görüşüyor, yeni oyun bulduklarında ise amerikayı keşfetmiş edasıyla heberleşip cd ile alış verişler yapılıyor.


Ara ara girdiğim, kendimce güzel olan ve herkesi ilgilendirecek konularda paylaşımda bulunmaya çalıştığım bu sosyal ağlara neden bu kadar taktığım sorusunun cevabına gelecek olursak; yukarıda bahsettiğim davranışların gençlerimizi olumsuz yönde etkilediğini, Boş zamanlarını hedeflerine adamak yerine yeni arkadaşlar edinme uğruna kurban ettiklerini görmek beni üzüyor.

ilkokul öğrencisinden tutunda üniversitelisine varıncaya kadar bilgisayarın karşısına geçenlerin ilk ziyaret ettiği site maalesef bu sosyal örümcek ağları oluyor.

Biliyorum ki bu ağlara takılan kişilerin niyeti ailesi, yakınları yada tanıdık arkadaşlarıyla sohbet etmek değil. Amaç bilinmezliğin cazibesi yani yeni arkadaşlıklar ve yeni insanlar (yeni tehlikeler) tanıma gayretinden başka bir şey değil.


Artık her şey karşı cinsin ilgisini çekerek elektrik alabilme çabasına dönüşmüş durumda. Enerjiler bu yönde harcanıyor ve zaman bu ağlarda idam ediliyor.
14/07/2009

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın.