24.6.17

Nasıl Yapılır, Blogger içeriklerinizden dir = "ltr" trbidi = "on" kodunu kaldırın.


Hepiniz blog yazarında mesajlar hazırladınız, ancak varsayılan olarak yeni bir blog yayıncı oluşturduğunuzda kodun en üstte / blog yayınınızın başlangıcında (yazıyı  HTML'de düzenlediğinizde).  Blogger içeriklerimize bu kodu otomatik olarak neden ekliyor? Bu kodun kullanımı nedendir? Bu kodu kaldırabilir miyiz Bu kodu kaldırırsak ne olur?

Aslında "ltr" ve "trbidi" ayarları blogger tarafından hem "ltr" hem de "rtl" farklı dilleri desteklemek için kullanılır. Bu kod parçası okuyucularınıza tercüme edilmiş Arapça, Süryanice ve Mandaean (veya rtl) dillerini blogunuzda düzgün bir şekilde gösterilmesine yardımcı olur. Bu kod gerekli değildir ve bu kodu mesajınızdan kaldırabilirsiniz.

ARTILARI

  • Posta kodunuzu temiz ve derli toplu yapın. 
  • Geçersiz kılma CSS kodunu kaldırın style = "text-align: left;". 
  • Okuyucularınız yine de Google çevirmen gibi araçları kullanarak sayfanızı tercüme edebilir. Herhangi bir zamanda ayarı tersine çevirebilirsiniz (varsayılan ayar).

EKSİLERİ

  •  Blogunuz artık "rtl" dillerini çevirmeyi destekleyemez.

2015 yılında blog kullanıcısı resmen kaldırma seçeneğini sundu. Evet! Artık yukarıdaki kodu yalnızca kolay basit adımlarla kaldırmak çok kolay.

Adım 1. Blog yazar hesabınıza giriş yapın, ardından Ayarlar> Dil ve biçimlendirme'ye gidin.

Adım 2. "Harf çevirmeyi etkinleştir" bölümünde devre dışı bırak'ı seçin.

 dir = "ltr" trbidi = "on" kodunu tüm mesajlardan nasıl kaldırabilirim?



Adım 3. Ayarları kaydet'i tıklayın.

Not: Yeni yayın oluşturduğunuzda kod artık mevcut değildir, ancak yayınlanmış yayınlardan kodu kaldırmak için yayın HTML'sini manuel olarak düzenlemeniz gerekir.

Bu kadar!

Blog yazıları listenizi yenileyin ve yeni bir yazı oluşturun. HTML'ye geçin ve blogunuzda bir kod bulamazsınız. Yukarıdaki açıklamalarla ilgili herhangi bir sorununuz için Aşağıda Yorumlayın.

Bu yazıyı beğendin mi? Lütfen Paylaşın. Güncel yazıları doğrudan eposta adresine gelmesini istiyorsanınız  abonemiz olun.

orjinal içerik için tıklayınız...

♡ Yorumlarınıza en kısa sürede geri dönüş yapılır.
♡ Üyeliğiniz yoksa dahi anonim profili seçerek yorum yapabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın.