4.8.22

Raif Efendi. Bir Çöküşün Başlangıcı

Raif Efendi dışarı baktı. Hava kapalıydı. 9 Temmuzda başlayan yağışlar, 20 Temmuz tarihi itibariyle hala devam ediyordu.

Hava durumunu takip etmeyi pek sevmezdi. Çevresindekiler, cep telefonlarından bakıp, havanın nasıl olacağını söylüyorlardı nasıl olsa.

Aslında Çarşamba günü hava açacak demişlerdi. Fakat hala kapalı. Kapalı havalar psikolojimi menfi yönde etkiliyor diye söylendiği çok olurdu.

Yağmurlu havalardan herkes şikayet ederken, farklı bakış açısına sahip birisinin; "Belki de bu kapalı havalar bizim için bir nimet. Diğer yerlerde insanlar sıcaktan bunalıyor." şeklindeki söylemini aklıselim buldu.

Tansiyon hastasıydı ve sıcak havalarda kan basıncı yükseldiği için, bu durumdan olumsuz etkilense de, yine de sıcak havalarda daha coşkulu oluyorum ve yeterli bulmasam da, sevdiğim aktiviteleri yapabiliyorum diyordu.

Alt segment bir araca sahipti. Samimi arkadaşları, değiştir artık şunu, daha iyi bir araba al kendine diye telkinde bulunsalar da, Raif efendi meyus olmuyor, gülümsüyor ve bana yetiyor demekle iktifa ediyordu. 
O'nun için arabanın müzik sistemi iyi ve içi geniş olsun kafi idi.

Aracıyla seyrusefer ederken, yeni keşfettiği eski musikişinazların tegannilerini yüksek sesle dinlemekten hala keyif  alıyor oluşuna seviniyordu. Son günlerde de bir şarkı düşürmüştü münzevi  yüreğine.

Mahmut TUNCER
'den, Layık Değilsin isimli eski bir arabesk eserdi bu.
 
Mahmut Tuncer'in kasetlerinde bulunan şarkılarının hemen hepsini tastamam biliyordu. 

Mahmut Tuncer onun aktif dinleyicilik hayatında önemli bir yere sahipti. Dinlediği İlk kaset Mahmut Tuncer'in Uyandım Sabah İle isimli kaseti idi. O yıllardan bu günlere dek Mahmut Tuncer'i dinlemekten hiç usanmamıştı. 
02 Ağustos 2022
[line]
Yeni bir tarz denemesiyle yazıya dökülen bir içerik okudunuz. Sağlıcakla kalınız.
[favorite]
kişisel blog,takip et

Yorum Gönder

♡ Yorumlarınıza en kısa sürede geri dönüş yapılır.
♡ Üyeliğiniz yoksa dahi anonim profili seçerek yorum yapabilirsiniz.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın.